Roger Redondo

Roger RedondoEl Dr Roger Redondo va estudiar Biologia a la Universitat de Barcelona abans de traslladar-se als Estats Units per aprendre electrofisiologia en llimacs de mar durant un Màster. Al 2003, va començar el seu doctorat en Neurociència a la Universitat d’Edimburg, sota la tutoria del Prof. Richard GM Morris. Allà, el Dr. Redondo va demostrar les diferents funcions de CaMkII i CaMKK en plasticitat sinàptica i va re-formular la hipòtesi ‘Synaptic Tagging i Capture’ sobre com es mantenen les memòries entre les connexions de les neurones.

Al 2010, es va incorporar a l’Institut Picower per a l’Aprenentatge i la Memòria com un postdoct al laboratori del Prof. Tonegawa. Allà, va contribuir al desenvolupament d’un sistema d’etiquetatge optogenètic de neurones que participen en la formació de memòries. Aquella investigació va donar lloc a la primera demostració de la recuperació de la memòria artificial mitjançant l’estimulació neuronal, en ratolins.

A continuació, el Dr. Redondo va contribuir a un estudi on, de manera artificial, la representació interna d’una memòria va ser vinculat a una experiència. Aquesta investigació va inspirar a fer servir aquesta tecnologia per canviar les emocions associades a un record. El Dr. Redondo dirigeix un Laboratori al campus Hoffmann-La Roche a Basel, Suissa, dedicat a fer servir les últimes tecnologies per al descobriment de teràpies per a l’autisme, l’esquizofrènia, l’Alzheimer i el Parkinson

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *