Mónica Muñoz

MonicaMunozLopez (1)

La Dra.Monica Muñoz té experiencia en neuroanatomia i psicología experimental. Actualment està treballant amb nens i adults joves amb l’objectiu primordial de comprendre la plasticitat de les xarxes cerebrals en desenvolupament. Fins al moment, la seva feina ha estat encarada a entendre millor la vulnerabilitat de l’hipocamp i l’escorça prefrontal en la hipoxia i la isquèmia.

Els seus treballs anteriors estaven centrats en la incidència del deteriorament de la memòria en associació amb la patologia de l’hipocamp a causa de la hipòxia-isquèmia en tres grans grups de pacients en risc d’hipòxia/isquèmia: bebès prematurs, nens amb oxigenació per membrana extracorpòrea (ECMO) i els nens amb cardiopatia congènita. Estudis més recents han posat de manifest la interrupció críptica de xarxes atencionals i executives, juntament amb alteracions en la connectivitat de l’escorça prefrontal medial revelat a través de tractografies amb tensor de difusió. El seu grup de recerca combina les eines d’anàlisi neuropsicològica amb imatges de ressonància magnètica estructural i funcional (fMRI).

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *